Yves en Luce op avontuur

The Highlands, Nessie and Harry Potter.

Onze rondreis zetten we verder richting Inverness en daarbij kan de traditionele zoektochttentoonstelling over Nessie niet ontbreken. Hij of zij was echter niet irl te bespeuren. šŸ˜‰
De B&B die we in de streek rond de Ben Nevis hadden geboekt, Garadh Buidhe, wat ‘gele tuin’ betekent, lag volledig in the middle of nowhere. Daardoor was het er zo heerlijk rustig en stil en vooral heel donker ’s nachts.

Maandag gingen we Harry Potter achterna, in Glenfinnan staat de brug die in verschillende Harry Potter-films te zien is. Twee keer per dag stoomt de trein over de brug, en echt stomen, want het is een stoomtrein, en er is toch wel wat brandstof nodig om de trein in beweging te krijgen. Op het traject tussen Fort William en het eindstation te Mallaig stoken ze 3,5 ton kolen, op. We zijn de trein gevolgd tot in het eindstation, daar kon je dan wat foto’s maken van het interieur van de trein. Daar hebben we dan ook ‘fish and chips‘ gegeten (niet in de trein, wel aan ’t station). Dit zag er alvast iets meer appetijtelijker uit dan ‘Haggis‘, het traditioneel Schots gerecht van schapenmaag of runderdarm, gevuld met stukjes hart, long, lever, niervet en havermout.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

4 september 2011 - Posted by | Europese hoofdsteden, Schotland | , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: